Is jouw hoogsensitieve of hoogbegaafde kind onzeker of ervaart hij of zij emoties als boosheid, angst of verdriet? Je kind raakt hierdoor sneller overprikkeld en uit dit met woedeaanvallen of juist door de sterke emoties te onderdrukken. Ook kunnen er lichamelijke, psychosomatische klachten ontstaan.

Hoogsensitieve kinderen voelen zich door de intense verwerking van prikkels, niet altijd veilig. Ook kunnen hoogsensitieve of hoogbegaafde kinderen moeite hebben met het ontwikkelen van een eigen identiteit, wat een laag zelfbeeld tot gevolg heeft. 

Een begeleidingstraject met counselling kan helpen om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten en gedrag te verbeteren. 

Dank je wel, Janneke, voor de goede zorgen en begeleiding. Daan heeft grote stappen gemaakt in zijn zelfbeeld en zelfverzekerdheid. Moeder van Daan, een hoogbegaafde jongen 

Mijn manier van begeleiden en counsellen is er op gericht dat kinderen zelf, via oefeningen, leren omgaan met emoties en overprikkeling. Tegelijkertijd is er aandacht voor de positieve kanten van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Dit heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen.

Ieder kind is anders, daarom kijk ik als begeleider bij het kiezen van de oefeningen goed naar waar een kind behoefte aan heeft. Als een kind gesloten is of heel jong is, zijn creatieve werkvormen een goede manier om je toch te kunnen uiten. Met oudere kinderen heb ik vaker gesprekken. 

Ik wil je enorm bedanken voor de fantastische begeleiding die je mijn zoon Rayan hebt gegeven. Met jouw hulp heeft hij niet alleen veel geleerd, maar ook het vertrouwen gekregen om zichzelf te zijn.

Sara, moeder van Rayan, een hoogbegaafde jongen 

Verschillende oefeningen die kinderen tijdens een traject zullen doen zijn: gesprekken, tekenen, Brain Gym, verhalen, affirmaties, yoga- en ontspanningsoefeningen, oefeningen met kleuren en muziek. Dit zijn o.a. oefeningen uit creatieve kindercoaching en kunstzinnige en psychosociale therapie. 

Sessie met ouders

Als onderdeel van het traject nodig ik ook jou als ouder of jullie als ouders uit een sessie te volgen. Dit om samen te onderzoeken wat jij nodig hebt om je zoon of dochter te kunnen begeleiden, zodat hij of zij zich fijner gaat voelen. Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden met kinderen, heb ik gemerkt dat juist ook de begeleiding van ouders helpend is voor de kinderen.

Praktisch

Vooraf hebben we een telefonisch vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan plannen we een eerste gesprek met jou of jullie als ouder(s) in en een eerste sessies met je zoon of dochter. Daarna spreken we af hoe het traject verder zal lopen en zal ik een schatting van het aantal afspraken aangeven. De afspraken vinden plaats in de praktijkruimte in Kwintsheul. Mijn werktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

Voorbeeld van een traject

  • Telefonische afspraak om kennis te maken
  • Eerste gesprek met ouder(s)
  • 2 sessies met meisje of jongen
  • 1 sessie met moeder
  • 1 sessie met vader
  • 2 sessies met meisje of jongen

Het telefonische kennismakingsgesprek is gratis. De investering voor de intake is 45 euro. De investering per sessie in het counsellingstraject is 80 euro. Counselling is vrijgesteld van BTW.

Vergoeding van counselling is mogelijk via de aanvullende verzekering.
Kijk hier of jouw zorgverzekeraar dit aanbiedt: