Is jouw hoogsensitieve of hoogbegaafde kind onzeker of ervaart hij of zij emoties als boosheid, angst of verdriet? Je kind raakt hierdoor sneller overprikkeld en uit dit met woedeaanvallen of juist door de sterke emoties te onderdrukken. Ook kunnen er lichamelijke, psychosomatische klachten ontstaan.
Hoogsensitieve kinderen voelen zich door de intense verwerking van prikkels, niet altijd veilig. Ook kunnen hoogsensitieve of hoogbegaafde kinderen moeite hebben met het ontwikkelen van een eigen identiteit, wat een laag zelfbeeld tot gevolg heeft.
Een begeleidingstraject kan helpen om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten en gedrag te verbeteren.
Mijn manier van begeleiden is er op gericht dat kinderen zelf, via oefeningen, leren omgaan met emoties en overprikkeling. Tegelijkertijd is er aandacht voor de positieve kanten van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Dit heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen.
Ieder kind is anders, daarom kijk ik als begeleider bij het kiezen van de oefeningen goed naar waar een kind behoefte aan heeft. Als een kind gesloten is of heel jong, zijn creatieve werkvormen een goede manier om je toch te kunnen uiten. Met oudere kinderen heb ik vaker gesprekken.
Verschillende oefeningen die kinderen tijdens een traject zullen doen zijn: gesprekken, tekenen, Brain Gym, verhalen, affirmaties, yoga- en ontspanningsoefeningen, oefeningen met kleuren en muziek. Dit zijn o.a. oefeningen uit creatieve kindercoaching en kunstzinnige therapie.