‘Dit heeft geen enkele zin,’ denk je. ‘Ik span me voor niets in en mijn mening doet er blijkbaar niet toe.’ Je wilde zo graag iets van deze baan maken. Of nou ja, IETS…, stiekem wilde je het graag perfect doen. Daardoor ben je wel over gegaan en heb je constant het gevoel dat je je voor niets zo hard inzet. Je schouders staan onder hoogspanning en je hebt steeds mee moeite om jezelf ’s ochtends naar je werk te slepen.

Hoe zou het voor je zijn als je inzicht krijgt in welke baan of levensinvulling het beste past bij jouw creatieve brein en hoofsensitiviteit. Als je weet waar jouw passie ligt en je daar helemaal voor kan gaan. Als je de twijfels en blokkades die je voelt op kunt lossen, zodat je echt kunt gaan doen wat je wil. En dat je op een ontspannen manier kunt vertrouwen dat je daar komt waar jij het allerliefste wil zijn. Zodat je je als een vist in het water voelt als hoogbegaafd en anders- voelend persoon, in plaat van als een uitgebluste vis op het droge.

De sleutels naar jouw levensbaan

Als coachend psycholoog met jarenlange ervaring in het werken met creatieve begaafden zoals jij, ontdekte ik dat er drie sleutels zijn die jou op de juiste weg zetten naar jouw levensbaan. Deze sleutels zijn gericht op het terugvinden van een diep vertrouwen in jezelf, je eigen unieke krachten en talenten, dankzij het verbinding leren maken tussen hart, lijf en brein. En ik heb deze gebundeld in het traject, de sleutels naar jouw levensbaan

Sleutel 1. De sleutel van de plattegrond van Wijze Woorden

Bij deze stap leggen we de vraag onder jouw vraag bloot. Je krijgt inzicht in hoe en welke gebeurtenissen uit jouw verleden je vandaag de dag beïnvloeden. We toveren je verlangen boven tafel en ik help je helder te formuleren wat het is wat je wilt bereiken. Dit zou zomaar iets anders kunnen zijn dat je in eerste instantie dacht. Deze eerste stap geeft al veel lucht en inzicht en neemt al een essentieel deel van je spanning weg. Ik gebruik hiervoor onder andere de plattegrond van Wijze Woorden uit de Body en Brainmethode, doorontwikkeld door Janneke de Lange.

Sleutel 2. De sleutels om twijfels en blokkades om te buigen

In deze fase gaan we nog dieper in op je levens- of loopbaanvraag, op zowel bewust of onbewust niveau. Door met creatieve oefeningen te werken, zoals visualisaties, tekenen, kleien en autobiografisch schrijven maak je jouw onbewuste blokkades bewust en buig je deze om. Ook een familieopstelling helpt om bepaalde patronen die jou blokkeren duidelijk te krijgen. Ik zoek de oefeningen uit die bij jouw situatie passen.

Voor het ombuigen van twijfels en blokkades, trekken we gemiddeld zo’n 2 of 3 sessies uit. Komen er dieperliggende problemen, of meerdere thema’s naar boven, dan plannen we in overleg meer afspraken in.

Sleutel 3. De sleutel tot je levensdoel

Weten wat je wil is een, het ook daadwerkelijk gaan doen is een volgende uitdaging. We brengen in deze fase de kwaliteiten in beeld die jou op jouw pad ondersteunen. Ik gebruik daarvoor de psychologie van kleuren en spellen zoals het Imagospel. Je maakt voor jezelf een essentieprogramma (Alien Verhoef) waarin je je verlangens concreet maakt en de stappen formuleert die je gaat nemen om deze werkelijkheid te laten worden. Bij dit onderdeel horen ook twee afspraken.

Praktisch

We plannen 5 sessies in op afspraak. De afspraken vinden plaats in de praktijkruimte in Kwintsheul. Soms is het ook fijn om naar buiten te gaan. Mijn werktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur.

De investering voor deze 5 sessie is 450 euro inclusief BTW. Als je meer tijd nodig hebt dan is de investering 80 euro per extra sessie.

Wat levert het je op?

Weet dat dit traject jou veel op gaat leveren. Inzicht in wat jij belangrijk vindt in je (werkzame) leven, in wat je tegenhoudt om te doen waar jij blij van wordt. En een essentieprogramma met stappen waarmee je je dromen om gaat zetten naar werkelijkheid.

Neem daarom contact met mij op voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen bespreken hoe dit traject er voor jou persoonlijk uit kan zien.