Cursussen

Schrijfdans en tekenen

Kliederen, bewegen en tekenen! Zo bloeit de fantasie van je kind op. Bij deze cursus gaan kinderen schrijfdans- en tekenopdrachten doen, hier gaan we creatief en met plezier mee aan de slag. Bij deze oefeningen werken de kinderen met verschillende materialen zoals wasco, scheerschuim, potlood en verf. De oefeningen zijn goed voor zowel de grove als fijne motorische ontwikkeling. Bij de oefeningen bedenken de kinderen zelf verhalen. Zo zullen zij terwijl zij spelenderwijs bezig zijn, zowel hun (schrijf) motorische ontwikkeling verbeteren als hun fantasie en creativiteit vergroten.  

Voor kinderen uit groep 2 t/m 4 
Tijd: maandag 15:30 – 16.15 (om de week)

Data 2019: 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli. 

Kosten: 4 maart gratis proefles. Cursuskosten: € 57,- (voor 8 lessen) 

Instroom is altijd mogelijk, neem daarover gerust contact met mij op.

Creatief schrijven

Deze cursus is bedoeld voor kinderen die graag verhalen schrijven. Ten eerste starten we met leuke korte schrijfopdrachten, dit kunnen teken-, spel of uitbeeldingsoefeningen zijn die je helpen bij het bedenken en schrijven van een verhaal. In de latere lessen werk je aan een eigen verhaal of gedicht. Terwijl je hier aan werkt krijg je schrijftips om beeldend te schrijven en om een goede verhaalopbouw te maken, met de bedoeling op een aantrekkelijke manier te leren schrijven. Kortom een leuke cursus waarin je aan de ene kant je fantasie en aan de andere kant je schrijfskills vergroot. 

Voor kinderen vanaf groep 5

Tijd: maandag van 16.30 – 17.15 (om de week)

Data 2018:  4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli

Kosten: 4 maart gratis proefles. Cursuskosten: € 57,- (voor 8 lessen)

Kliederdans voor peuters

Tijdens deze cursus gaan peuters ten eerste luisteren naar verhalen over spelen op het strand of de avonturen in een waterglijbaan. We bewegen daarna op muziek en ook tekenen en schrijbelen we met wasco, krijt, glijverf en scheerschuim. Ouders en opa’s en oma’s kunnen ook lekker meedoen met het tekenen. De bewegingen bij peuterschrijfdans zijn goed voor de grove en fijne motorische ontwikkeling. Het is in het daardoor een goede voorbereiding voor het schrijven op de basisschool. Bij de tab ‘Schrijfdans’ vind je meer informatie over de methode.

De cursus wordt gegeven door Dorinde van Zeijl en Janneke Luijkx

Lijkt het je zoon of dochter leuk om te komen? Je kunt hem of haar aanmelden voor de proefles of voor de cursus met onderstaand formulier. Daarbij graag vermelden om welke cursus het gaat.